Wanneer u overweegt een gedenkteken op te richten ter herdenking van een overleden dierbare, of gebeurtenissen in de familiesfeer zoals een huwelijksjubileum, geboorte van een (klein)kind of een andere gelegenheid die u in herinnering wilt houden, kunt u een boom laten planten als Levend Monument in de Stichting Herdenkingsbos Klein Veldhuizen te Loenen.


Op het terrein nabij de Hoofdweg in Loenen, dat bestemd is als stiltegebied, te midden van de natuur, bestaat de mogelijkheid de door u gekozen boom die daar geplant is, te bezoeken tussen zonsop- en zonsondergang.

Op deze rustige plek kunt u uw gedachten en herinneringen de vrije loop laten, tot rust komen en genieten van de natuur; ook zijn er zitbankjes geplaatst. In het Herdenkingsbos liggen twee grote natuurvijvers en een boomgaard en in de directe nabijheid bevinden zich prachtige wandel- en fietspaden.

Door het planten van een boom wordt de natuur een dienst bewezen; de biodiversiteit wordt vergroot, bomen dragen bij aan stikstofvermindering, geven verkoeling in ons steeds warmer wordend klimaat en bieden flora en fauna nieuwe kansen.

Een begraafplaats of strooiveld is omringd door dood en verdriet; een boom is omgeven door nieuw leven en biedt hoop voor de toekomst. Koude stenen monumenten worden vaak op milieuonvriendelijke wijze geproduceerd terwijl in het Herdenkingsbos alles milieuvriendelijk is.

U kunt tot in lengte van jaren zorgeloos van uw boom genieten. Onderhoud van de boom en ondergrond wordt door de Stichting uitgevoerd; in droge tijden wordt extra water gegeven zodat de boom tot volle wasdom kan komen.

Met de boomkweker heeft de Stichting een goede relatie en staat garant voor de juiste manier van aanplanten op de door u uitgekozen plaats.

In het eenmalig aanschafbedrag zijn alle kosten betreffende de boom inbegrepen, ook het onderhoud in de toekomst.

Op de bomenlijst zijn de soorten bomen vermeld die hier goed groeien. Indien daarop de door u gewenst boom niet is vermeld, verzoeken wij u contact met de Stichting op te nemen om na te laten gaan of daarin toch kan worden voorzien.

Scroll naar boven